Снимка: МССветовният еврейски конгрес (СЕК) изрази благодарност към премиера Бойко Борисов и

...
Снимка: МССветовният еврейски конгрес (СЕК) изрази благодарност към премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Световният еврейски конгрес с много висока оценка за премиера Борисов

Снимка: Министерски съвет

Световният еврейски конгрес (СЕК) изрази признателност към премиера Бойко Борисов и българското държавно управление, в лицето на националния координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев, за напъните в битката с омразата и насърчаването на толерантността в България, написа Novini.bg.

Това се показва в писмо от вицепрезидента на СЕК Марам Щерн до Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи.

„ Бих желал да удостоверявам още веднъж пред Вас, че ние от Световния еврейски конгрес високо ценим поддръжката на премиера Бойко Борисов за българската еврейска общественост и неговия ангажимент да се бори против всички прояви на антисемитизъм и други форми на расизъм в България “, се показва в писмото от вицепрезидента на Световния еврейски конгрес, който сплотява повече от 100 еврейски общности. „ Искам да изразя дълбоката ни признателност и почитание към Вашите персонални достижения и ангажираност в битката против омразата и насърчаването на толерантността. От назначението Ви на поста Национален координатор за битка с антисемитизма и за опазване на паметта на Холокоста Вие в действителност работите неуморно, взаимно с българската еврейска общественост и други организации, с цел да следите и да се борите с антисемитизма “, декларира Щерн.

В писмото Световният еврейски конгрес акцентира солидарността от страна на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителите на Българската православна черква към своите съграждани евреи. Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес показва своята убеденост, че организацията ще продължи както тясното съдействие със заместник-министър Георгиев, само че по този начин също и показва удовлетворение от изключителното взаимоотношение сред българските институции и формалната представителна организация на евреите в България „ Шалом ”, в лицето на нейния ръководител доцент доктор Александър Оскар. В писмото се показва още, че СЕК изрично осъжда и се дистанцира от всички опити да бъдат подкопавани напъните на българското държавно управление и организацията „ Шалом ”, в взаимната им битка с антисемитизма и езика на омразата, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР